Toksikoloq bir ziyafətdə müxtəlif spirt növlərinə müdaxilə etməyin mümkün olub-olmadığını cavablandırdı.
Elchi.az xəbər verir ki, bu barədə bayramlarda, adətən, spirtli içkilər hər masada olur və içkilər sakitcə müdaxilə edir. Amma bunu etmək mümkündürmü? Toksikoloq, “Kutuşovun simbionları”nın yaradıcısı Mixail Kutuşov cavab verdi.
Müxtəlif növ spirtlərin qarışdırılması sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər. Bu vəziyyətdə intoksikasiya daha sürətli baş verir və asma sindromu daha ağır olacaq.
– Mən də eyni ziyafətdə şampan və şərab içməyi məsləhət görmürəm – hər iki içkinin tərkibində çoxlu miqdarda şəkər var və intoksikasiya vəziyyəti daha tez gəlir, həkim Gazeta.Ru-ya deyir.
Mütəxəssis yalnız bir içki içməyi və yaxşı bir qəlyanaltı yeməyi məsləhət görür. Balıq, dəniz məhsulları, kürü, pendir, tərəvəz salatları uyğun gəlir.
Qırmızı və ağ şərabların da bir-birinə qarışması tövsiyə edilmir. Onların emalı üçün müxtəlif növ fermentlərə ehtiyac var və bu, bədənə əlavə bir yükdür.
Ancaq yeni il süfrəsində rusların əsas pis vərdişi həddindən artıq yeməkdir. Bədən üçün təhlükəli nəticələrlə təhdid edir. Bu barədə SM-Clinic-in dietoloqu Yelena Tixomirova “İzvestiya”ya müsahibəsində xəbərdarlıq edib.
Dietoloq Yelena Solomatina RT-yə müsahibəsində bayram günlərində necə kökəlməmək lazım olduğunu deyib. Ancaq bayramdan əvvəl ciddi pəhriz saxlamağa ehtiyac yoxdur. Dekabrın 31-də günortadan sonra normal həyat tərzi sürməlisiniz: səhər yeməyi, nahar və şam yeməyi tam olaraq eyni olmalıdır.
Yeri gəlmişkən, böyük miqdarda qırmızı kürü və şampan sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər. Niyə onları qarışdırmaq olmaz. FAN-ın məlumatına görə, dietoloqlar kürü aldıqdan sonra ac qarına deyil, mümkün qədər tez yeməyi məsləhət görürlər.
Şayəstə