Nutritionist Tatyana Rykalova Yeni il salatlarında zərərli komponentləri necə əvəz edəcəyini izah etdi.
Elchi.az “Moskva 24”-ə istinadən verdiyi məlumata görə, yüngül evdə hazırlanmış sous mağazada alınan mayonezə əla alternativdir.
“30 mililitr zeytun yağına bir çay qaşığı xardal və 60 qram klassik qatıq (3,3 faiz) əlavə edin” dedi ekspert.
Onun sözlərinə görə, bu maddələrə duz, qurudulmuş sarımsaq əlavə olunmalı, sonra yaxşıca qarışdırılmalıdır. Rykalova izah etdiyi kimi, başqa bir salat sarğı variantı iki qaynadılmış sarısı, qatıq və ya yumşaq kəsmik, taxıl xardal və ədviyyatlardan ibarət sousdur.
O əlavə edib ki, salatlardakı xərçəng çubuqlarını qaynadılmış karideslə əvəz etmək olar ki, bu da insan sağlamlığı üçün faydalıdır. Bundan əlavə, ekspert Olivier bişirərkən qaynadılmış mal əti və ya toyuq filesi lehinə seçim etməyə çağırdı. Həkim qeyd edib ki, ənənəvi olaraq bu salata əlavə edilən kolbasa orqanizmə zərər verir.
Mütəxəssis, agar-aqar əsasında şirin desertlər hazırlamağı tövsiyə etdi, çünki jelatindən fərqli olaraq, o, bitki mənşəlidir, həmçinin yod və maqneziumdan ibarətdir.
Şayəstə