Diyetoloq Qridina şişkinliyi azaltmaq üçün daha çox lif yeməyi tövsiyə etdi.
Elchi.az xəbər verir ki, onlayn sağlamlıq idarəçiliyi xidmətinin dietoloqu Natalia Qridina Qazeta.Ru-ya müsahibəsində şişkinliyi azaltmaq üçün daha çox lif, həmçinin göyərti, alma, balqabaq və quru ərik yeməyi tövsiyə edib.
“Şəkərli qidaların istifadəsi qanda qlükoza səviyyəsini də artırır. Belə ki, hüceyrələrdən çıxan maye hüceyrədənkənar mayeyə daxil olaraq toxumada şişkinlik hissi yaradır”, – deyə ekspert qeyd edib və əlavə edib ki, qanda qlükozanın yüksək konsentrasiyası böyrəklərin fəaliyyətinə təsir göstərir.
Qridina həmçinin ödemdən qurtulmaq üçün sidikqovucu təsiri olan və tərkibində kalium olan məhsulları məsləhət görüb, bütün göyərti, balqabaq, şirin bibər, xiyar, ərik qurusu, həmçinin təzə ərik, banan, çiyələk, albalı və moruq kimi məhsulların adını çəkib.
Diyetoloq Olqa Panova Life.ru-ya verdiyi müsahibədə çuğundurun betain səbəbiylə toksinləri təmizləməyə kömək etdiyini, həmçinin şişkinliyi aradan qaldıraraq bədəndən artıq mayeni çıxardığını bildirdi.
Simonovski Valdakı Nearmedic klinikasının kardioloqu Anna Novikova bildirib ki, 45 yaşdan yuxarı insanlarda səhərlər üzdə şişkinlik böyrək və qalxanabənzər vəzin xəstəliklərinin əlaməti ola bilər. Bu barədə RT yazıb.
Şayəstə