Onun tez-tez istifadəsi həzm sistemini həddindən artıq yükləyir.
Elchi.az xəbər verir ki, bir çox yeməklər ağırlıq hisslərinə səbəb olur, bəzən hətta həzmə kömək etmək üçün dərmanlara müraciət etməli olursunuz.
Terapevt Olga Çirkova bədəni vaxtdan çox yükləyən bir məhsul adlandırdı – bu ətdir. Həzm sisteminin qızardılmış və yağlı məhsulun öhdəsindən gəlməsi xüsusilə çətindir.
Səbəb isə yağın həzm sisteminin normal fəaliyyətinə mane olmasıdır. Nəticədə, qida mədədə daha uzun müddət qalır və bu, çürük prosesləri və toksinlərin istehsalını tetikler.
– Əti parçalamaq üçün çox enerji lazımdır. Və bütün bunları qızardılmış kartofla yeyirsinizsə, nəticə daha da kədərli olacaq. Bundan əlavə, şişkinlik hər şeyə əlavə olunacaq, – ekspert NEWS.ru-ya müsahibəsində deyir.
Məsələn, donuz əti B vitaminləri və digər faydalı maddələrlə zəngindir, lakin bəzi hallarda bu ət orqanizmə ciddi zərər verə bilər, deyə endokrinoloq, dietoloq, tibb elmləri namizədi Yelena Syurakşina xəbərdarlıq edib. Zəif işlənmiş ətdə patogenlər var.
Başqa bir pis yemək kahıdır. Ancaq biz tərəvəzlərdən deyil, mayonezlə ədviyyatlı çoxkomponentli məhsullardan danışırıq.
Şayəstə