Tərkibini bilmədiyimiz üçün bu qidaların zərərli olduğunu düşünürük

69


“Zərərli olduğu düşünülən xarici şirkətlərdə dondurulmuş halda gətirilən burger çörəkləri, ət və souslarıdır ki, tərkiblərini bilmədiyimiz üçün bu fikirə gəlirik”-bu sözləri Elchi.az saytına açıqlamasında aşbaz Gülnar Fərzəli deyib.

O, Azərbaycanın özünə aid olan restoran və kafelərin çoxunda ətin restoran daxilində hazırlandığını və ədviyyələndiyini vurğulayıb.

“Tərkibindəki sous hər birimizin marketlərdən alıb qarışdıraraq hazırlaya biləcəyi souslardır. Ayzbergi turşu xiyarı və pomidoru pendiri marketdə satışda olan qidalardır. Burgerler kalori baxımından çoxdur, amma bir gerçək var ki, frii qədər tərkibində yağ yoxdur. Bu qidalar o halda piylənməyə yol açır ki davamlı olaraq tükədilir. Əgər sağlıq baxımından baxsaq bu mövzuya qazlı içkilər, yağda qızardılmış yeməklər, şirniyyatlar və çörək kimi qidalara da diqqət etməliyik. Hər bir qidanı qədərincə və düzgün şəkildə qəbul etdikdə orqanizmimiz fəsadlaradan yan keçir”.

Havar Şəfiyeva