Kardioloq Zaxovayeva: qatıq səhər yeməyindən ən azı iki saat sonra yeyilməlidir.
Kardioloq və qidalanma mütəxəssisi Aleksandra Zaxovaeva məsləhət görüb ki, səhər yeməyi üçün qatıqdan imtina etmək daha yaxşıdır, çünki bu zaman minimal fayda gətirir.
Elchi.az xəbər verir ki, o, “Doktor Peter” nəşri ilə söhbətində bu məşhur yeməyi mənimsəməyin xüsusiyyətlərindən danışıb.
Həkim qeyd edib ki, bu məhsul laktik turşu bakteriyası ilə zəngindir, lakin oyandıqdan sonra faydası olmayacaq. “Yuxudan sonra səhər mədəmizdə o qədər yüksək xlorid turşusu konsentrasiyası var ki, faydalı laktofidobakteriyalar orada yaşaya bilməz, yəni bu məhsul sadəcə olaraq bütün faydalı xüsusiyyətlərini itirəcək” Zaxovaeva deyib.
Qatıq və digər fermentləşdirilmiş süd məhsulları, o əlavə etdi, səhər yeməyindən ən azı iki saat sonra yeyilməli və axşam yeməyinə buraxılmalıdır. Eyni zamanda, kardioloq kəsmiki səhər yeməyi üçün əla seçim adlandırdı. “Bu, iştahı idarə etməyə kömək edir və həmçinin bədəni əzələ kütləsini artırmaq, maddələr mübadiləsini yaxşılaşdırmaq və sağlam çəki saxlamaq üçün lazım olan amin turşuları ilə təmin edir” həkim deyib.
Şayəstə Hüseynova