Çində qızardılmış qidalar üzərində aparılan araşdırmada diqqətəlayiq nəticələr əldə edilib. Məlum olub ki, qızardılmış yeməklər depressiyaya səbəb olur.
Elchi.az xəbər verir ki, Çində aparılan araşdırmada 11 il ərzində 140 min 728 adam izlənilib, qızardılmış qidaların psixi sağlamlığa təsiri araşdırılıb.
Müşahidə olunub ki, kartof qızartması tez-tez istehlak edənlər, içməyənlərə nisbətən yüzdə 12 daha çox narahatlıq və yüzdə 7 daha çox depressiya keçiriblər. Xüsusilə nişastalı qidalar yüksək temperaturda bişirildikdə zərərli akrilamid maddəsi meydana çıxır.
Təbiətdə olan bu maddə orqanizm üçün çox zərərlidir. Xüsusilə beyindəki neyronlara təsir göstərir.
Şayəstə Hüseynova