Kefirin müntəzəm istehlakı ilə mədə-bağırsaq traktının işini yaxşılaşdıra bilərsiniz. Bu barədə dietoloq Natalya Lazurenko bildirib.
Elchi.az “Moskva 24”-ə istinadən verdiyi məlumata görə, kefir faydalı makroelementlərlə, yəni zülallar, yağlar və karbohidratlarla zəngin qıcqırdılmış süd məhsuludur.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, içkinin tərkibində nazik və yoğun bağırsaqların işləməsi üçün əlverişli şərait yaradan mikroorqanizmlər də var.
“Bu, mikrobiota müxtəlifliyi yaratmaq üçün əlavə şərtdir” dedi Lazurenko.
O əlavə edib ki, kefir maddələr mübadiləsini və orqanizmin fəaliyyətini yaxşılaşdırır. Müsbət təsirə nail olmaq üçün gündə təxminən 200 mililitr içki istehlak etmək kifayətdir, diyetoloq aydınlaşdırdı.
Daha əvvəl həkim Mixail Ginzburg məlumat vermişdi ki, kefir yüksək təzyiqlə tez bir zamanda mübarizə aparmağa imkan verən probiotikdir. O, ruslara bu içkini gündəlik qida rasionuna daxil etməyi tövsiyə edib.
Şayəstə